28 Ekim 2013 Pazartesi

Başamel Soslu Fırında Patlıcan

Başamel Soslu Fırında Patlıcan


Malzemeler;


4-5 adet patlıcan

 Kıymalı harç için:

200 gr. kıyma

1 adet soğan

2  çorba kaşığı sıvı yağ

2 tane sivri biber

3-4 diş sarımsak

1 çorba kaşığı sıvı yağ

karabiber, pulbiber, tuz

Beşamel sos için:

1,5 çorba kaşığı un

2 su bardağı süt

1,5 çorba kaşığı tereyağı

Karabiber

Tuz

Üzeri için;

Kaşar Peyniri Rendesi

Patlıcanları kızartmak için;

Sıvı yağ


Yapılışı;


Patlıcanlar alacalı soyarak dilimleyelim. Tuz,sirke ve un karıştırdığımız  suda yarım saat bekletelim. Tuz ve sirke patlıcanımızın acısını alacak,un ise kızartırken fazla yağ çekmesine engel olacak. Suyun içinden çıkardığımız patlıcanları ,kızgın yağda kızartalım, fazla yağın süzülmesi için  havlu kağıt üzerine alalım.

İç harcı hazırlarken. Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanları öldürelim. Pembeleşmeye başladıktan sonra doğramış olduğunuz biberleri ilave ederek 1-2 dk. daha kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyip ve kavurmaya devam edelim. Kıymalar biraz piştikten sonra salçayı ilave edelim. (salça yerine domates sosunuz var ise kullanabilirsiniz.). Baharatları ve tuzu da ekleyerek harcı pişirelim.

Beşamel sos için unu kokusu çıkana kadar kavuralım. Üzerine sütü ilave edilerek hiç topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile çırparak pişirelim. Beşamel sos koyulaşınca karabiber ve tuz ekleyelim.


Fırın kabının tabanına kızartmış olduğumuz patlıcanları dizelim. Üzerine kıymalı harcı serelim. Kıymalı harcın da üzerine beşamel sos dökülerek her yerine eşit şekilde yayalım. 190 derecede çalışan fırına sürelim. 15-20 dk kadar fırınlandıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serperek tekrar fırına sürelim. Üzeri kızardıktan sonra fırından alalım.Dilimleyerek servis edelim.

 Afiyet olsun.


Tarif;İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder