28 Ekim 2013 Pazartesi

Brokoli Çorbası

Brokoli Çorbası



Malzemeler;

1/2 kg. brokoli
1 küçük patates
1 küçük havuç
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
100 ml. krema
Tuz



Yapılışı;

İlk önce bütün sebzeleri güzelce yıkayalım,patates,havuç,soğan ve sarımsakların kabuklarını soyalım.
Bütün sebzelerimizi doğrayalım.Derince bir tencerenin içerisine koyup üzerine 3,5 su bardağı su koyarak sebzeler yumuşayana kadar haşlayalım.
Sebzeler haşlanınca blender yardımıyla sulu bir püre haline getirelim.
Ayrı bir tencere de un ve tere-yağını kavuralım.Unun kokusu gidince üzerine 3,5 su bardağı sütü 
ve püremizi ekleyip blenderlayalım. Tuzunu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.Kaynadıktan sonra içerisine 100 ml. kremayı ekleyelim ve karıştıralım,1-2 taşım daha
kaynatalım.
10 dakika kadar dinlendirelim.Ve çorba kaselerine alarak servis edelim.
Afiyet olsun.

Tarif ; İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme