11 Mart 2015 Çarşamba

Çilekli İrmikli Toplar (Çilekli Pudingle hazırlanmış)



Özellikle çocuklarınızın anaokul beslenmelerini hazırlarken yapabileceğiniz çok lezzetli bir tarif. Ayrıca ikram menülerinizi veya doğum günü menülerinizi hazırlarken de rahatlıkla bu tarifi kullanabilirsiniz. Yapımı da oldukça basit.

Çilekli İrmikli Toplar

(Çilekli Pudingle hazırlanmış)



Muhallebisi için;

1 paket çilekli puding 
3,5 su bardağı süt
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya 

Yoğurmak için ;

1 paket çilekli krem şanti toz halinde 
1/2 su bardağı soğuk süt 

Üzeri için ;

Hindistan cevizi 



Yapılışı;

Muhallebi için yağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyun , karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi olana dek pişirin . Ocaktan almadan önce yağ ve vanilyayı ekleyip ,karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyup katılaşan muhallebiyi yoğurmak için toz kremşantiyi ekleyin ve azar azar da yarım bardak sütü...  İrmikli muhallebiyi güzelce yoğurduktan sonra dilerseniz eldiven giyerek dilerseniz çıplak elle toplar haline getirin ve hindistan cevizine bulayın..Bir kaba dizin ve buz dolabına alın. Bir kaç saat buz dolabında dinlensin. Geceden yapıp ertesi gün de servis edebilirsiniz. 

Misafirleriniz gelmeden önce, muffin kağıtlarına topları koyarak servis tabağına alın. Şekli bozuk falan varsa hemen düzelti verin :) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder