26 Şubat 2015 Perşembe

Kıymalı Karnıbahar Yemeği


Kıymalı Karnıbahar Yemeği




Malzemeler;


1 orta boy karnıbahar
1 adet sivri biber
2 tane domates
1 kaçık domates salçası
1 yemeklik kıyma (1 avuç)
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Karabiber- pul biber- tuz
sıvı yağ


Yapılışı;


İlk önce karnıbaharı dal dal ayırıyoruz ve süzgeçe atıp güzelce yıkıyoruz.
Soğanları küp küp doğruyoruz.Sarımsakları da doğruyoruz.
Biber ve domatesleri de küp küp doğrayıp ayrı kaplara alıyoruz. Tencereye yağımızı
koyup soğanı ve sarımsağı atıp şeffaflaşıp sararana kadar kavuruyoruz.
Daha sonra içerisine kıymayı ilave ediyoruz.Kıyma da kum gibi oluncaya kadar karıştırarak kavurma
işlemine devam ediyoruz. 
Kıyma kavrulunca biberi ve domatesi ekleyip bir iki çeviriyoruz. Ardından salçasını ,tuzunu karabiberini ve pul biberini ilave ediyoruz.
Karnı-baharları ekleyip salçalı sosun her yerine nüfus ettiğine emin oluncaya kadar karıştırıyoruz.
Ve sıcak su ilave ediyoruz.Üzerini geçecek kadar.
İlk önce harlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte karnı-baharlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder