13 Kasım 2014 Perşembe

Elmalı Turta ( Alman Usulü)

Elmalı Turta ( Alman Usulü)

Şimdiye kadar yaptığım en güzel elmalı turta oldu. Gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.
Ben yuvarlak borcam kullandım ama turta tepsiniz varsa onu da kullana bilirsiniz.
İçini pişirmek gerekmediği içinde oldukça pratik oluyor.



Hamur Malzemesi;
125 gr. tereyağı (yumuşak)
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
150 gr. toz şeker
Aldığı kadar un.

İç Malzemesi;

4 orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 türk kahvesi fincanı kuru üzüm
3 çorba kaşığı toz şeker
1-2 damla limon

Yapılışı;

Hamur malzemelerini derince bir yoğurma kabının içerisine alıp
güzelce yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru bir büyük bir de küçük 
topa ayırıyoruz. Küçük topu merdaneyle açıp, kalıbımızın içine yerleştiriyoruz.
Kalıbımızın üstünü streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz. Büyük hamurumuzu da streçleyip 
aynı şekilde buzdolabına koyuyoruz. 30 dk. buz dolabında hamurumuzu dinlendiriyoruz.
Bu arada elmalı turtamızın iç malzemelesini hazırlıyoruz.
Elmaları soyup küp küp doğruyoruz ve bir kaba alıyoruz. Üzerine
üzümü, tarçını, şekeri ve limonu ilave edip karıştırıyoruz.
30 dk. sonunda tepsimizi ve hamurumuzu buzdolabından çıkarıyoruz.
Tepsideki hamurun üzerine iç malzemesini yayıyoruz.
Ve diğer hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.
Hamuru bütün olarak kaldırmanız çok zor, parça parça yerden kaldırıp elmaların üstü
kapanana kadar yan yana, yan yana yerleştiriyoruz.Her yeri kaplanana kadar bu işleme 
devam ediyoruz.
Bu turtamıza ayrı bir havada katıyor :)

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Arzu eden olursa üzerine pudra şekeride serpiştirebilir.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder