7 Kasım 2014 Cuma

Kelebek Pasta Yapımı

Kelebek Pasta Yapımı



Pandispanyası;

Malzemeler;

5 yumurta 
5 türk kahvesi fincanı un
5 türk kahvesi fincanı şeker
1  türk kahvesi fincanı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 damla limon


Pandispanyanın Yapılışı;

5 adet yumurta ve şekeri en az 25 dakika mikserle çırpıyoruz.Yumurtamız ve şekerimiz kar gibi,köpük köpük oluyor. Daha sonra içine suyumuzu,limon suyunu,unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ediyoruz.Bir müddet daha çırptıktan sonra yağlanmış kalıbımıza döküyoruz.170 dereceli fırında pişiriyoruz,yaklaşık 45 dakika ama her fırına göre değişiklik gösterebilir.Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.

Diğer Malzemeler;

1 paket dr. vanilyalı pasta kreması


1 paket dr. kakaolu pasta kreması


İçerisine 2 adet dilimlenmiş muz

Üstü için 2 paket bonibon

Pasta süsü

Damla çikolata

Kelebek Şeklinin verilmesi;

Pandispanya pişerken kremaları hazırlayın.
Pişip soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarın. Önce katlarını oluşturmak için ortadan enlemesine ikiye kesin. Vanilyalı pasta kreması sürüp muz dilimlerini yerleştirin,diğer yarısını kapatın.(Eğer kekiniz yeterince yüksekliğe sahipse keki iki kere kesip üç katlıda yapabilirsiniz.)




Daha sonra 1. şekildeki gibi ortadan kesip yarım parçaların yerlerini değiştirin.2. şekildeki yeşil kısımları kesin. Kekleri alüminyum folyo ile sarılmış kare bir kartona veya sığabileceği bir tabağa yerleştirin.Artan üçgenleri de birleşme kısmına getirip kelebeğinizin başını oluşturun. 

Daha sonra üzerini kakaolu pasta kreması ile kaplayın ve bonibonlarla , pasta süsleri ve damla çikolata ile süsleyin.
Ben antenleri için plastik pasta süslerinden kullandım ama sizler yaratıcılığınızı kullanarak istediğiniz şeyi kullanabilir ve pastanızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder