21 Eylül 2013 Cumartesi

Lorlu Kürt Böreği

Lorlu Kürt Böreği





Malzemeler;

250 gr. tereyağı veya margarin 
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
2 yumurta
4 su bardağı un


İçine koymak için;
 250 gr.lor peyniri

Yapılışı;

Unu bir kaba koyalım ,yumurtaları kıralım ,tuz,kabartma tozu ,yoğurt,sıvı yağ içine koyup iyice yoğuralım ,yaptığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp tezgaha dizelim ve üzerlerini ıslak bezle örtelim .20 dk. bu şekilde hamurlarımızı bekletelim .Hamuru bezelere ayıralım.Bezeleri tek tek oklava ile açarak yağlanmış tepsiye serelim..1 kat açtığımız hamur tepsiye koyup üzerine bolca tereyağı gezdirelim,ikinci yufkayı koyup aynı şekilde ona da bolca tereyağ gezdirelim. Kaç beze elde ettiyseniz örneğn 12 taneseyse 6.yufkadan sonra lor peynirini üzerine yayalım.Yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz tereyağını ne kadar bol koyarsak o kadar kat kat yapraklara ayrılır böreğimiz.En üste koyduğumuz yufkanın üzerinede bolca tereyağı döktükten sonra 3 parmak genişliğinde 1 karış boyunda parçalara böleriz böreğimizi .180derece önceden ısıtılmış fırınımızda 25dk.böreğimizi pişirelim.
 Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme