13 Eylül 2013 Cuma

Antep Fıstıklı Kurabiye

 Antep Fıstıklı Kurabiye



Malzemeler;
1 paket dr.oetker antep fıstıklı puding
1 paket margarin
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un.

Yapılışı;
Oda sıcaklığında ki margarin yoğurma kabına alınır.Daha sonra üzerine 1 paket puding,pudra şekeri,
kabartma tozu ve 1 su bardağı un konularak yoğurulmaya başlanır.Hamur kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar azar azar un ilavesi yapılarak yoğurulmaya devam edilir.İyice yoğurulan hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır,düz bir tabağın içerisine konulmuş toz şekere bastırılarak ( sadece üzerine) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.170 derecelik fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.Soğuyunca servis tabağına alınarak ikram edilir.

Afiyet Olsun.



Tarif;İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder