24 Eylül 2013 Salı

Paçanga Böreği



PAÇANGA BÖREĞİ 


Malzemeler;

3 adet yufka

Kızartmak için sıvı yağ


İç malzemeleri :

150 gr. pastırma
(doğranır),

1 orta boy havuç 
(rendenin ince tarafından rendelenir),

1 orta boy kırmızı biber
(çok ufak doğranmış)

2 adet sivri biber 
(çok ufak doğranmış )

1 avuç maydanoz
(kıyılmış)

2 su bardağı kadar minik
küpler halinde doğranmış kaşar

Yapılışı;

İç malzeme listesindeki bütün malzemeler söylendiği şekilde hazırlanır.Ve bütün iç malzemesi
derince bir kapta harmanlanır.
Yufkalar teker teker tezgaha yayılır ve geniş sigara böreği gibi kesilir. Bol iç konur, kenarlardan Üst üste gelecek şekilde kapatılır ,çok sıkı olmadan sarılır .Uç kısımları suya batırılır ki yufkalar açılmasın.Bol kızgın yağda kızartılır.Börekleri bir gün öncesinde de hazırlayıp servise yakın da pişirebilirsiniz.




Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme