24 Eylül 2013 Salı

Hindistancevizli Muhallebi



Hindistancevizli Muhallebi



Malzemeler;

2 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
6 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı;
2 yumurta sarısı ve 1 su bardağı şekeri,çırpma kabının içerisinde mikser ile
güzelce çırpın.2 kaşık un ve 1 kaşık nişastayı yarım su bardağı su ile iyice
açın.Sütü bir tencereye koyarak,üzerine şekerli karışım ve açtığınız nişastayı ekleyerek,karıştıra karıştıra
koyulaşıncaya kadar pişirin.Koyulaşınca vanilya ve hindistan cevizini ilave edin.Bir iki taşım pişirin.Ocağın altını kapatın.
Ocaktan indirdiğiniz tencerenin içerisine mikseri sokup 5-6 dakika kadar muhallebiyi çırpın,kâselere paylaştırın.Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.Dolapta birkaç saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder