29 Nisan 2013 Pazartesi

Başamel Soslu,Mantarlı Fırında Tavuk


Site Takipçilerimden Buse Sezgin Hanfendi'nin Tarifi.Enfes Görünüyor :) 

Başamel Soslu,Mantarlı Fırında Tavuk



Malzemeler;

2 tavuk göğüs eti
1/2 kg kültür mantarı
3 adet sivri biber
1 küçük soğan
3 domates
1/2 fincan sıvıyağ
tuz
karabiber
pulbiber

Başamel sos için;

2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
2 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt

Üzeri İçin;

Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı;

İlk önce tavuklarımızı kuşbaşı olacak şekilde doğruyoruz. Doğradığımız etleri yağda soteliyoruz. Tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar.

Sonra yemeklik doğradığımız soğanları ve ince kıydığımız biberleri içerisine atıyoruz,kavuruyoruz.

Sonra da yıkayıp doğradığımız mantarları ilave ediyoruz  ve kavurmaya devam ediyoruz.

Küp küp doğradığımız domatesleri ,baharatları ve tuzunu ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.

Altını kapattığımız yemeğimizi ısıya dayanıklı bir fırın kabının içerisine boşaltıp başamel sos yapımına geçiyoruz.Bunun için margarini tencereye alıyoruz,eriyince içerisine unu ilave ediyoruz,kavuruyoruz. Kavrulan una 3 su bardağı süt ekleyip karıştırıyoruz ,hiç bırakmadan .Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince altını kapatıyoruz.Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz,karıştırıyoruz.

Başamel sosunu yemeğimizin üzerine düzgünce döküp ,yemeği fırına veriyoruz.Başamel sos kızarana kadar fırında tutuyoruz.
Başamel sos kızarınca yemeği fırından çıkarıp kalın bir kaşar peyniri rendesi ilave edip tekrar fırına koyuyoruz. 5 dk. da bu şekilde pişiriyoruz. Yemeğimiz servise hazır.

Afiyet Olsun.

Tarif;Buse Sezgin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder