30 Nisan 2013 Salı

Karlı Dağ Kurabiyesi (Tahinli)


Oldukça lezzetli,ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye yapmak istiyorsanız bu tarifimiz tam sizlere göre. İçerisinde tahin ve kuru yemiş olduğu için çocuklarımız için de çok besleyici.

Karlı Dağ Kurabiyesi (Tahinli)



Malzemeler;

1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı karışık kuru yemiş 
(kuru üzüm,fındık,fıstık,ceviz,badem evinizde ne varsa)
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri İçin;

pudra şekeri

Yapılışı;

Yoğurma kabının içerisine tahin ,sıvı yağ ,şeker ve kuru yemişler atılarak elle bir karıştırılır. Ben evimde bulunan kuru yemişlerden karıştırarak koydum.Kuru üzüm ,ceviz ve badem.Sizlerde arzunuza göre veya evdeki malzemeye  göre koyabilirsiniz. Daha sonra un,kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Tahinli hamurların özelliği ufalanmasıdır o yüzden hamurunuz ufalanırsa korkmayın.


 Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp  ,yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş veyahut unlanmış tepsiye dizin.


170 dereceli fırında 20 dakika pişirin Çok pişirmenize gerek yok. Çatlayıncaya kadar .



Pişen tepsiyi tezgahın üzerine koyun ve soğumasını bekleyin sakın soğumadan tepsiden çıkarmaya çalışmayın kurabiyeleriniz kırıla bilir. Korkmayın soğudukça sertleşecekler. Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alıp üzerine bol pudra şekeri serpiştirin. İşte karlı dağlarınız hazır :) 

Afiyet Olsun.

Tarif ; ilkay


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder