1 Mayıs 2013 Çarşamba

Bayatlamayan (Sodalı) Poğaça



Bayatlamayan (Sodalı) Poğaça





Malzemeler;

1 küp yaş maya
1 bardak ılık süt
1 bardak sıvı yağ 
1 şişe soda
1-2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un

İçi için ;

1.Maydanoz ve beyaz peynir veyahut lor peyniri karışımı.

2.Haşlanıp ezilmiş patates,pul biber,karabiber tuz eklenmiş karışım.

Yapılışı;

Yoğurma kabının içerisine şekeri ve ılık sütü koyup ,yaş mayayı içerisinde eritin.Üzerine sıvı yağ ,soda ,tuz ve unu koyup yoğurun.Gerektikçe un ilavesi yaparak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun ağzını streçle kapatıp 50 derecelik fırına atıp 45-50 dakika mayalandırın.Benim gibi iki alternatifli iç hazırladıysanız hamuru ikiye ayırın. Tek çeşitte yapabilirsiniz. Hatta dilerseniz sosisli veya zeytinlide hazırlaya bilirsiniz poğaçalarınızı zevkinize kalmış. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve elinizle bastırarak düzleştirin ,daire biçimindeki hamurunuzun yarısına iç koyarak diğer yarısını üzerine kapatıp güzelce kenarlarını bastırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek üzerilerine yumurta sarısı sürün ,dilerseniz susam ve çörek otu da serpiştirebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Poğaçalarınızı hava almayan bir saklama kabının içerisinde saklarsanız uzun süre tazeliklerini koruyacaklardır.

Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder