29 Nisan 2013 Pazartesi

Patlıcan Dizme


Hafif ve lezzetli bir yemek.Daha önce denemediyseniz mutlaka deneyin .

Patlıcan Dizme





Malzemeler;
4-5 adet patlıcan
5 adet sivri biber
5 adet domates
200 gr. kıyma
1 baş kuru soğan
karabiber
tuz
domates salçası
sıvı yağ 


Yapılışı;

Patlıcanları alacalı soyalım ve 1 er parmak kalınlığında halka halka doğrayalım.Tuz ve sirke ilave ettiğimiz suya bastırarak en az 1 saat bekletelim.

200 gr. kıymayı bir tabağa alalım. Üzerine bir soğanı rendeliyelim.Tuz ve karabiber ilave edip yoğuralım.

Domatesleri halka halka,biberleri dikdörtgen dikdörtgen doğrayıp hazırlayalım.

Patlıcanları 1 saat sonunda süzelim ve önce elimize bir patlıcan alalım onun üzerine hazırladığımız kıymadan bir parça koparıp yaylım onun üzerine bir parça biber bir parça domates koyup tenceremize yerleştirelim. Tenceremiz dolana kadar ayni işlemleri tekrarlayıp sıkı sıkı dizelim.Resimlerde gördüğünüz şekilde.

Bütün tencere dolunca üzeri için salçalı su hazırlayalım,tuzunu ilave edelim.Patlıcanların üzerine önce sıvı yağ gezdirelim sonra salçalı suyunu dökelim ve üzerine bir tabak kapatarak,kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.


Patlıcanlar yumuşayıp,yemeğimiz suyunu çekince altını kapatıp,sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet Olsun.

Tarif; Serpil AK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder