26 Nisan 2013 Cuma

Taze Soğanlı Tuzlu Bisküvi


Taze Soğanlı Tuzlu Bisküvi



Malzemeler;

200 gr. tereyağı veya margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 türk kahve fincanı susam
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
6 sap taze soğan

Yapılışı;

Taze soğanları yıkayıp ince ince doğrayın.Hamur yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığında ki tereyağını,yumurtayı,kabartma tozunu,tuzu ,susamı ve unu koyarak karıştırın.Daha sonra taze soğanları ilave edip kulak memesi yumuşaklığında olana kadar un ilave ederek  yoğurun.Yoğurduğunuz hamurdan büyük parçalar koparıp merdane yardımıyla 1-1,5 cm kalınlığında açın.Çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Ve 180 derecede 30 dakika pişirin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder