26 Nisan 2013 Cuma

İrmikli Toplar



İrmikli Toplar



Malzemeler;

9 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı şeker
1 kg süt
2 paket kremşanti
hindistan cevizi

Yapışılı;

Tenceremize 1 kg sütü boşaltıyoruz. Daha sonra içerisine 9 kaşık irmik ve 9 kaşık şekerimizi atıp karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Kaynayıp koyulaşınca ocağın altını kapatıp ,tenceremizi kenara soğumaya bırakıyoruz. Arada karıştırarak.Soğuyan tatlımızın içine 2 poşet kremşantiyi boşaltıp iyice karıştırıyoruz. Ve buz dolabımıza koyup 1 gece bekletiyoruz. Ertesi gün tatlımızı dolaptan çıkarıp yuvarlıyoruz. Bu yuvarlama işleminde dilerseniz limonluğun tersini kullanabilirsiniz. Biraz uzun yuvarlaklar olsada sonuç başarılı oluyor ve her biri eşit büyüklükte olmuş oluyor. Tercih size kalmış. Yuvarladığınız tatlıları hindistan cevizine bulayıp servis tabağına diziyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif; Berna Dereli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder