PATATES ŞÖLENİ
Patates püresini birde böyle deneyin.Çok beğeneceksiniz.Hem göze hem de damağa hitap eden bu püreyle ikram günlerinizi renklendirebilirsiniz.Yapımı ise oldukça kolay ve zahmetsiz.Bir gece önceden yapıp buzdolabınızda dinlendirirseniz kıvamı koyulaşacaktır böylece servis yaparken zahmet çekmezsiniz.
Malzemeler
1,5 kg haşlamalık patates
(ufak patateslerden yani)
1/2 demet taze soğan
2 adet pancar
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy havuç
1 limon
1-2 yemek kaşığı tere yağı
tuz
Yapılışı
İlk önce pancarlarımızı güzelce haşlıyalım.Suyunu çok güzel süzelim,rondolayıp kenara koyalım.Patateslerimizi ayrı bir yerde haşlayalım.Benim vaktim az diyeniniz varsa atın düdüklüye ,düdüğü çıktıktan sonra 15 dk içinde patatesleriniz haşlanmış olcaktır.Haşlanan patateslerinizi derin bir kaseye koyup ister blendırla isterseniz patates ezici yardımıyla ezin,içine limon ,tereyağı ve tuzu da ilave edin.Tereyağı koyacağımız için patateslerimizin sıcak olmasına dikkat edelim ki yağımız içinde erisin.Hazırlamış olduğumuz püreyi üç eşit parçaya ayıralım.Bir parçasının içine rondoladığımız pancarları atıp güzelce karıştırıp borcamın altına yaydıralım.Sonra taze soğanlarımızı incecik incecik kıyıp ayırdığımız ikinci pürenin içine karıştıralım.Dilerseniz içine birazda ince kıyılmış maydanoz koyabilirsiniz .Bu karışımı diğer karışımımızın üstüne yayalım. Ve son olarak kalan patates püresine rendelediğimiz havuçları ilave edip karıştıralım ,en üste yayıp ,koyulaşması için buzdolabımızın normal gözüne koyalım.Bir gece dolabımızda bekletelim.
Ertesi gün dilimleyip, süsleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun. :)
Tarif: Aslı Demirtaş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder