Yapımı biraz zahmetli olsa da görüntüsü için bu zahmete katlanılacak bir kurabiye tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.Ben yapamam,uğraşamam demeyin zahmetli olmasına zahmetli ancak çok zevkli.Özellikle de son kısmı :) Misafirlerinize görsel bir şölen sunmak istiyorsanız buyrun tarifimiz sizler için geliyor.
Malzemeler
250 gr tereyağı veya margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için;
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
1 çay kaşığı sarı gıda boyası
biraz toz şeker
Arası için
Kayası veya şeftali marmelatı
o yoksa şokellada sürebilirsiniz.
Yapılışı
Oda sıcaklığında olan yumuşamış tereyağ,yumurta,pudra şekeri,un,kabartma tozu ve vanilyayı bir kabın içine alıp yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye küçük küçük yuvarlayıp,biraz da elimizle yassılaştırıp diziyoruz.Yaklaşık 24 adet kurabiye topu elde ediyoruz.Bu kurabiye toplarımızı 170 derecede hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz,yaklaşık 20 dk kadar .Pişen kurabiyelerimizin soğuması için bekliyoruz. Bu arada biz gıda boyalarımızı hazırlıyoruz.Biraz suyla bir kaseye sarı gıda boyamızı,başka bir kaseye kırmızı boyamızı hazırlayıp bekliyoruz.Düz bir tabağa da toz şekerimizi koyuyoruz.Soğuyan kurabiyler den birini alıp düz kısmına marmelatımızı sürüp başka bir kurabiyemizin düz kısmı üzerine gelecek şekilde koyup bastırıyoruz.İşte şeftali şeklini verdik sıra geldi rengini ve görüntüsünü vermeye.Şeftali kurabiyemizin yarısını sarı gıda boyasına,yarısını da kırmızı gıda boyasına hafifçe batırıp toz şekere bulayalım ve servis tabağımıza dizelim.Toplamda 12 adet şeftali kurabiyesi elde etmiş olduk.Eğer bu kadarı benim misafirlerime yetmez diyorsanız iki ölçü yapmanızı tavsiye ederim.
Afiyet Olsun :)
Tarif; İlkay Şişoğlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder