28 Mart 2013 Perşembe

Otlu Krep


Krep hem besleyici hemde pratik bir sabah kahvaltısı alternatifi.Hele bir de evde kimse ekmek almaya gitmiyorsa herkes mızmızlanıp duruyorsa hopp yapıveriyorsunuz bir krep gerek kalmıyor ekmeğe falan:) Benim oğlanlar en çok çikolatalısını sevsede bknz.http://akmutfak.blogspot.com/2013/03/cikolatal-krep.html ben yeni yeni çeşitlerle onları daha iyi besleyebilmek için uğraşıyorum :) Bu otlu krep kahvaltıda peynir ve çayla birlikte süper oluyor ,tavsiye ederim.

Otlu Krep


 Malzemeler;

2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
yarım demet dere otu
biraz maydanoz
kaşar peyniri rendesi

Yapılışı;

Krep malzemelerini karıştırdıktan sonra doğranmış yeşillikleri ve kaşar peyniri rendesini ekleyin ,tavaya bir-iki damla sıvıyağ koyup bir parça kağıt havlu ile tavaya iyice sürün .Tavayı iyice ısıttıktan sonra bir kepçe krep malzemesi koyup yayın ve arkalı önlü pişirin.Tavayı arada sıra aynı şekilde yağlayın. gerek.Hamurunuz bitene kadar bu şekilde pişirmeye devam edin .Arasına peynir sararak yemesi çok güzel oluyor tavsiye ederim.

Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay ŞİŞOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder