28 Mart 2013 Perşembe

Polonya Keki

Çok değişik bir tarif..Farklılık arayanlara..5 çaylarını renklendirmek isteyenlere..Yapım aşaması biraz zahmetli olsa da ,sunumu şahane..
Polonya Keki


Malzemeler
  • 5 yumurta
  • 50 gr pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı marmelat veya reçel
Tarif
  • Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.
  • Yumurta sarıları ile pudra şekeri çırpın.
  • Tereyağını ekleyip çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip yoğurun.
  • Hamuru 3 eşit parçaya bölün.
  • Bir parçasına kakaoyu ekleyip yoğurun.
  • Bir parçayı yağlanıp unlanmış kelepçeli kek kalıbına yayın.
  • Kalan hamurları dondurucuda 20 dakika bekletin.
  • Kalıba yaydığınız sade hamurun üzerine reçel veya marmelatı sürün.Kakaolu hamuru reçel veya marmeladın üzerine rendeleyin.
  • Diğer tarafta ayırdığınız yumurtaların aklarını bir tutam tuz ile köpürünceye kadar mikserle çırpın.
  • Toz şekeri azar azar ilave edip tekrar çırpın ve en son nişastayı ekleyin.
  • 5 dakika kadar daha çırptığınız karışımı (köpük şeklinde olacak) rendelenmiş kakaolu hamurun üzerine yayın.
  • Ayırmış olduğunuz son parça hamuru da köpüklü karışımın üzerine rendeleyin.
  • 150 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
  • Servis yapın.
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder