27 Mart 2013 Çarşamba

Tombalak Pasta



Sevgili Arkadaşım Sevda'nın bana süprizi :) Oldukça pratik ,hafif ve lezzetli bir pasta.5 çaylarınızda sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bir tarif.

Tombalak Pasta



Malzemeler;

1 adet kakaolu pasta tabanı
1 paket vanilyalı puding
(veya 2 paket kremşanti 1 bardak sütle hazırlanmış)
muz
kivi
süt
hazır çikolata sosu
hindistan cevizi

Yapılışı;



Derince bir kasenin içerisine streçfilm serilir.Pasta tabanı ikiye kesik yerinden ayrılır.Bir parçası kasenin üzerine konulur ve sütle ıslata ıslata dibe kadar çöktürülür.Kasenin dibine indirilmiş pasta tabanının üzerine bir paket vanilyalı puding (üzerindeki tariften yarım bardak daha az sütle hazırlanmıs ) dökülür veya kremşanti.Muz ve Kivi dilimleri yerleştirilir.Pasta tabanının diğer yarısıda sütle ıslatılarak kasenin üzerine yerleştirilir. Üzeri streçlenerek buz dolabına kaldırılır.Bir gece önceden hazırlarsanız çok daha iyi olur.

Ertesi gün servis etmeden önce çikolata sosu tarifindeki ölçüden yarım bardak daha az sütle hazırlanılır.Tombalak pasta düz bir tabağa ters çevrilir ve üzerine çikolata sosu sürülür.Hindistan cevizi serpilerek ikram edilir.



Afiyet Olsun.

Tarif; Sevda ÜSTEL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder