27 Mart 2013 Çarşamba

Kokostar Kek



Kokostar Kek


Malzemeler
200 gr yumuşamış tereyağı
200 gr toz şeker
4 yumurta
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2,3 yemek kaşığı süt
yeterince un (kıvamı koyu tahin kıvamında olacak)

Beyaz kreması için
500 ml süt
6 yemek kaşığı irmik
200 gr hindistan cevizi
200 gr seker
200 gr tereyağı (daha azda olabilir)
Ayrıca üzeri için 200 gr sütlü çikolata

Yapılışı;
Kek kısmı için yumusak tereyağı ve şeker bir kaba alınır ve krema haline gelene dek mikserle çırpılır,daha sonra her bir yumurta yarim dakika çırpılmak kaydı ile tek tek eklenir daha sonra sütü eklenir un,kabartma tozu ve kakao elenerek eklenir iyice çırpıldıktan sonra yaglı kagıt serilmis kelepceli kalıba yada tepsiye düzgünce yayilir ve en az 5 dakika ısınmış fırında 180 derecede ortalama 30 dakika pisirilir çıkınca soğuması için bir kenara alınır.Kreması için süt şeker ve irmik ocağa alınır ve devamlı karistirilarak pisirilir,bir tasim kaynayip koyulasinca ocaktan alinir ve tereyagi ile hindistan cevizi eklenir kasikla yavas yavas karistirilarak malzeme birbirine yedirilir daha sonra soguyan kekin üzerine her yerine esit gelecek sekilde yayılır ve bir kenara alınır çikolata benmari usulu yada mikrodalga fırında düşük derecede eritilir ve pastanın üzerine yayılır soğuyuncaya dek oda ısısında dinlendirilir ve buzdolabina alınır tavsiyem bir gece buzdolabinda dinlenmesidir daha sonra servis edilir.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder