Kuru fasulyeyi sevmeyen var mıdır acaba? Hele bir de o kuru fasulye güveçte yapılıyorsa. Kuru fasulye-pilav birde yanına kuru soğan :)) Oh Oh yeme de yanında yat..Benim ufaklıklar en çok sucuklusunu sevseler de bugünkü tarifimiz de sucuk yok.Ama arzu ederseniz siz koyabilirsiniz.
Malzemeler,
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
1 kaşık biber salçası
1 -2 adet sivri biber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet et bulyon
Yapılışı;
Kuru fasulyelerimizi akşamdan derince bir kabın içerisine koyup üzerine su ilave ediyoruz.Biraz da toz şeker ve tuz.Sabahleyin veya ertesi gün ne zaman yapacaksak o zaman suyunu süzüyoruz ve süzgece alıyoruz.Daha sonra bir tencereye su koyup fasulyelermizi içerisine atıp haşlıyoruz.Veya düdüklü tencereye de koyabilirsiniz.Düdüğü çıktıktan sonra 25 dakika haşlamanız yeterli gelecektir.Haşlanan fasulyelerimizi süzüyoruz.
Soğanımızı yemeklik doğruyoruz.Toprak güvecimizin içerisine yağ koyup ,yağ ısınınca soğanları atıyoruz.Ve kavuruyoruz.Soğanlarımız pembeleştikten sonra salçamızı ilave ediyoruz.Ve kavurmaya devam ediyoruz.Daha sonra göz kararı su ve et bulyonumuzu ilave ediyoruz.Çok su koymamaya dikkat ediyoruz.Fasulyeleri ekliyoruz.Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.Ocağın altını kısarak.Pişmesine yakın iri doğradığımız biberleri ilave ediyoruz.Helmeleşince altını kaptıyoruz.
Afiyet Olsun.
Tarif; İlkay Şişoğlu
Afiyet Olsun.
Tarif; İlkay Şişoğlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder