7 Eylül 2017 Perşembe

Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek






Malzemeler;


4 Yumurta (oda sıcaklığında)

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı püre halinde ıspanak ( yaklaşık 250 gr ıspanaktan)

1 paket kabartma tozu

2,5 bardak un 

1 paket vanilya





Kreması için;

1 kg süt

2 tepeleme yemek kaşığı un

2 tepeleme yemek kaşığı nişasta

1/2 su bardağı şeker

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 paket  toz krem şanti 


Yapılışı;


Ispanak yaprakları saplarından ayrılır. Yıkanır. Ve haşlanır.  Suyu sıkılarak robota atılır ve püre haline getirilir. 1 su bardağı ıspanak püresi elde edilir.
Yumurta ve şeker, şeker eriyip de krema haline gelene kadar mikserle çırpılır. Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı.
Sonra yumurta ve şekere sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır.Ardından ıspanak püresi eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.
Karışıma un, kabartma tozu ve vanilya bir elekle elenerek yavaş yavaş ilave edilir.
Elde edilen kek hamuru yağlanmış bir borcam tepsiye dökülür ve 170 derecede pişirilir.
Kek pişince soğuması için kenara alınır ve kreması hazırlanır.
Süt, şeker, yağ, nişasta,un bir tencereye alınır. Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Pişen muhallebi ocaktan indirilip 10 dk kadar soğumaya bırakılır ve içine toz krem şanti eklenerek çırpılır.
Ve hazırlanan krema soğumuş kekin üzerine güzelce sürülür. Bir kaç saat dinlendirilip daha sonra ikram edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder