27 Ağustos 2017 Pazar

Baharlık Hırka




  Baharlık Hırka
(Beden 42-44)





Malzemeler; 
4 yumak alize diva batik
4 numara şiş
Düğme

Kullanılan örgüler; 
Düz örgü
Yalancı lastik

Yalancı lastik yapımı ; 
İlk sırada tüm ilmekler bir ters bir yüz örülür.
İkinci sırada tüm ilmekler ters örülür. Aynı işlem tekrarlanır.


Ön; Şişe 76 ilmek atılır ve iki parmak genişliğinde yalancı lastik örülür. Bir tarafından kenar için 10 ilmek yalancı lastik örülmeye devam edilirken diğer ilmekler düz örülür. İstenilen uzunlukta örülen ön, göğüs hizasına gelince yaka için eksiltmelere başlanır. Bunun içinde her terste yalancı lastiğin yanında ki ilk iki ilmek ters olarak kesilir. Koltuk altında hiç bir kesim işlemi yapılmaz. Ve omuz için 40 ilmek kalana kadar işlem tekrarlanır. 40 ilmek kaldığında da hepsi bir kesilir ve ön tamamlanmış olur. Yalnız önlerden birinin yalancı lastiğini hemen kesmeyin ve arka yakayı dolanacak şekilde uzatın. Diğerini hemen kesebilirsiniz. 
Önlerden birine de eşit aralıklarda ilik açmayı unutmayın.

Arka ;Şişe 120 ilmek atılır. 2 parmak genişliğinde yalancı lastik örülür. Ve sonra düz örgüye geçilir. Önü toplamda kaç sıra ördüyseniz bu sıra sayısını tamamlamanıza  4 sıra kala enseyi oyun. Bunun içinde arkanın ortasından 20 ilmek bir kerede kesin ve arkayı iki parçaya ayırın. Ve daha sonra ki yüz sıradasın 10 ilmek daha kesin. Omuz için 40 ilmek kalacaktır. Aynı işlemi diğer taraf için de yapın.

Kollar; Şişe 76 ilmek atın. 2 parmak genişliğinde yalancı lastik örün. Ve düz örgüye geçin. Her 6 sırada bir, iki yandan birer ilmek arttırın istediğiniz uzunlukta örüp örgüyü kapatın.

Tüm parçaları makine dikişi( iğne ardı)yaparak birbirine dikin. Önlerden birinde uzunca ördüğünüz yalancı lastiği arka yakanın etrafından döndürüp diğer önün lastiğine ve arkaya dikin. Böylece ek yeri yan dikişe gelmiş olacak ve görüntüde bir sakillik olmayacaktır.

Kolay gelsin. Umarım anlatmayı başarabilmişimdir.

ÖRGÜ AŞKINA... ♥♥♥♥
İlkay




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder