15 Aralık 2015 Salı

Açma Tarifi


Açma Tarifi



Hamuru için:

1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
6-7 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta
Susam- çörek otu


Yapılışı;



Su ve sütü ılıtın. Yoğurma kabına ılık su ve süt karışımını alarak yaş mayayı içerisinde eritin. Sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri de ilave ederek karıştırın. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Benim hamurum tam 7 su bardağı un aldı ancak bu miktar una göre değişiklik gösterebilir. O nedenle unu 1’er bardak 1’er bardak ilave ederseniz sıkıntı yaşamazsınız. Hamur elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın ancak bir süre daha yoğurun.Ne kadar çok yoğurursanız o kadar güzel oluyor. Yoğurma işlemi bitince üzerini temiz bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın. Vaktiniz varsa 1 – 1,5 saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan bezeler koparın. Yuvarlayın, merdaneyle benim yaptığım gibi biraz açıp sarın ve açma şekli verin. 

Bütün açmaları tepsiye dizdikten sonra, çırptığınız yumurta sarılarını fırça yardımıyla üzerlerine sürerek bolca susam ve çörek otu atın.Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder