16 Aralık 2015 Çarşamba

Susamlı Tahinli Kurabiye

Susamlı Tahinli Kurabiye




Malzemeler;

1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 yumurta ( sarısı içine, akı dışına)
Aldığı kadar un
Üzeri için bolca susam ( 1 paket)

Yapılışı;




İlk önce susamlar bir tavaya boşaltıyoruz ve kavuruyoruz, rengi değişip aroması iyice çıkana kadar. Ve soğuması için kenara koyuyoruz.

Yumurtanın sarısını ve akını ayırıyoruz. Akını bır kase içerisinde çırpıyoruz ve kenarda beklemeye alıyoruz.

Derince bir kabın içerisine ; tahini, şekeri, yumurta sarısı ve sıvı yağı alıp önce çatalla veya çırpıcıyla karıştırıyoruz sonra azar azar un ilavesi yapıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar. Kum gıbı dağılan bir hamur elde ettiniz evet korkmayın :) İçerisine tahin eklenen kurabiyeler hep bu şekilde olur. Bir miktar hamurdan koparın ve sıkarak yuvarlayın, top şeklini alınca yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Bütün kurabiyeleri dizdikten sonra, sırayla fırça yardımıyla bolca her kurabiyenin üstüne yumurta akı sürün. Ve daha sonra her bir kurabiyeyi susama batırın. Ben heryerini bulamadım sadece üstlerini bolca buladım , arzu ederseniz siz  heryerine yumurta  akı sürüp her yerine bulayabilirsiz.

Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dakıka pişiriyoruz.

Ve tepsıyı fırından çıkarınca kesınlıkle kurabıyelerı boşaltmıyoruz, dağılır kırılır. Tamamen soğumasını bekliyoruz ve soğuyunca tepsiden servis tabağına alıyoruz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder