15 Aralık 2015 Salı

Gerçek Un Kurabiyesi

Gerçek Un Kurabiyesi 




Malzemeler

1 paket margarin
3 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
Aldığı kadar un(3 su bardağı kadar)

Üzerine;
Pudra şekeri

Yapılışı;




Evde yapılan un kurabiyeleri pastanedekilere benzemez hiçbir zaman. Ancak bu tarifle, püf noktalarına da dikkat ederseniz pastanedeki un kurabiyelerinden bile çok daha güzel ve gevrek, ağızda dağılan kurabiyeler yapabilirsiniz. Sadece 3 malzeme ile yapılıyor ama biraz ön hazırlığı var. Önce margarindeki fazla suyu uzaklaştırmamız gerekiyor. Küçük bir tencereye margarini alıp eritiyoruz, kaynayınca altını kapatıp oda ısısına kadar ılınması için tezgaha alıyoruz. Oda ısısına gelince buzdolabına koyuyoruz ki yeniden donsun. Ertesi gün margarini bıçak yardımı ile keserseniz altında su olduğunu göreceksiniz. Sadece yağı bir yoğurma kabına alıyoruz. Altında kalan suyu döküyoruz. Kurabiyeye suyu katmıyoruz kesinlikle. Margarin oda ısısına yumuşayınca artık kurabiye hamurunu yoğurabiliriz. Yağın üzerine 3 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz. Sonra üzerine yarım bardak unu geçmeyecek şekilde un ilave ederek yedirinceye kadar yoğuruyoruz. Unu yedirdikçe tekrar un ilave edip yoğuruyoruz. Yaklaşık 3 bardak unu bu şekilde azar azar ekleyip yoğurarak yediriyoruz. Ele yapışmayan bir hamurumuz olacak. Bu hamurun özelliği çok yoğrulması ve düşük ısıda pişirilmesi. 3 bardak unu asla tek seferde koymayın, o zaman hamur kesinlikle toparlanmaz ve ziyan olur. Hamur hazır olunca fırını 100-110 dereceye ısıtıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte ve istediğimiz şekilde kurabiyeler hazırlayıp diziyoruz.Ben dondurma kaşığı ile şekil verdim. 100 derecede beyaz kalacak şekilde yaklaşık 50-55 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri eliyoruz. Tam soğuyunca servis tabağına alıyoruz.
 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder