17 Nisan 2015 Cuma

Ayıcık Kurabiye


Ayıcık Kurabiye





Malzemeler;

Bir paket margarin ( oda sıcaklığında yumuşatılmış )
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un (yaklaşık olarak 3 su bardağı)

Yapılışı;

Kakao hariç tüm malzemeleri yoğurup hamuru hazırlayalım. Hamurun 3’te birini ayıralım fazla olan hamura kakaoyu ekleyip tekrardan yoğuralım. Kakaolu hamuru merdane yardımıyla açalım.Su bardağı yardımıyla keselim beyaz hamuru da açıp soda kapağı yardımıyla keselim. Sonra beyaz hamurdan iki tane alıp kakaolu hamurun altına yerleştirip hafifçe bastıralım kulaklar tamamdır. Ağzı için; beyaz hamuru kakaolu hamurun üstüne koyup hafifçe bastıralım. Sıra geldi göz kısmına beyaz hamurdan minicik toplar yapıp göz kısmını oluşturalım.Kakaolu hamurdan da minicik top yapıp gözleri belirleyelim. Burnu içinde beyaz hamurdan top yapıp burnunu belirleyelim kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 15 dk pişirelim afiyet olsun.

1 yorum: