13 Nisan 2015 Pazartesi

Portakal Kabuğu Reçeli


Portakal Kabuğu Reçeli
      


Yapımı biraz zahmetli olsada sunumu ve yemesi bir o kadar şahane olan, kışın lezzetini yaza taşıyan
nefis bir reçeldir portakal reçeli. Daha kavanozun kapağını açar açmaz alırsınız o aromatik kokusunu.
Ben portakal kabuğu reçeline bayılırım, eğer sizlerde bu eşsiz lezzeti sofralarınıza taşımak isterseniz
tarifimizi buyrun bir deneyin.Pişman olmayacaksınız.





Malzemeler;

8 portakalın kabuğu
1 kg. toz şeker
2 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
3-4 damla limon 

Yapılışı;

Kalın kabuklu portakallarınızı soyun ve kabuklarını bir gece önceden suya bastırın. Sabah suyunu süzün ve portakal kabuklarını küp küp doğrayın. Daha sonra bir tencerenin içerisine alın ve üzerini geçecek kadar su koyarak kaynamaya bırakın. 10-15 dakıka kaynatın suyunu süzün  ve yeni su koyarak tekar aynı şekilde kaynatın bu işlemi toplamda 5 kere tekrarlayın. Başka tariflerde bu bir- iki kere tekrarlanıyor ama o kadar az yaparsanız kabuğun o acı aroması çok baskın oluyor, eğer 5 kere işlemi tekrarlarsanız portakal aromasını bastıran bir acılıktan kurtulmuş olursunuz. En son kabuklarınızı süzün ve kenara alın.

Bir tencerenin içerisine 2 su bardağı portakal suyunu ( evde kendi sıktığınız) ve 1 su bardağı suyu koyun, 1kg toz şekeri de ilave ederek ocağın üzerine alın. Şeker eriyince içerisine portakal kabuklarını ilave edin. 30 dakika kadar birlikte kısık ateşte kaynatın ki portakal kabuklarının içlerine
şeker işlesin. Bu sırada reçeliniz köpük yapacaktır. Köpükleri de bir kaşık yardımıyla toplayın..
Reçeliniz kıvam bulunca içerisine limon ilave edip bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatın.

Sıcak sıcak kavanozlara doldurun. Bu ölçüden 2 kavanoz reçel elde edebilirsiniz.
 Afiyet bal şeker olsun.

Tarif; İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder