21 Kasım 2014 Cuma

Meyveli Pasta

Meyveli Pasta

  

Malzemeler ;

Pandispanyası için;

3 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı ılık su
2-3 damla limon


Üzeri ve arası için;

2-3 adet kivi
3 adet muz
2 adet mandalina
1 paket beyaz pasta kreması
1 adet dr.otker turta jölesi

Islatmak için;

1 çay bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı şeker



Yapılışı;

Şeker ve yumurtayı 25 dakika çırpıyoruz. Bu işlemden sonra bütün kuru malzemeleri
elekten eleyerek içerisine ilave ediyoruz çırpmaya devam ediyoruz , suyunu ve limonunu ekleyip 5-6 
dakika daha çırpıyoruz. Ve pandispanya hamurumuz hazır.

Kelepçeli kek kalıbımızı güzelce yağlıyoruz ,içerisine hamurumuzu boşaltıyoruz.
Bir kaç kez kalıbımızı tezgaha vurarak hamurun eşit dağılmasını sağlıyoruz.
Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında pişiriyoruz.

Pişen kekimizi soğuması için fırından çıkarıp bekletiyoruz. Kelepçelerini soğumadan kesinlikle
açmıyoruz, yoksa kek kırılma yapabilir.

Pandispanyamız soğurken 1 paket beyaz pasta kremasını tarifine göre hazırlıyoruz.
Sütümüzü ılıtıyoruz, içerisine şeker atıp karıştırıyoruz.
Pandispanya soğuyunca, yanlarından bıçakla hafif geçerek kelepçelerini açıyoruz.
Sığabileceği bir pasta tabağına koyuyoruz.
Pandispanyamızı ortadan ikiye kesiyoruz. Hazırlamış olduğumuz sütün yarısını altta kalan parçaya
kaşık kaşık döküyoruz. Kremada sürüyoruz. Muz ve kivi dilimlerini yerleştiriyoruz ve ikinci
katını kapatıyoruz. Üstüne kalan sütümüzü gezdiriyoruz. Ve yine kremasını sürüyoruz, yanlarını da
kremayla kaplıyoruz. Ve meyve dilimlerini hafif üst üste binecek şekilde resimde görüldüğü
gibi yerleştiriyoruz. Bu işlem bitince dr. otker turta jölesini tarifine göre hazırlayıp kaşık kaşık meyvelerin üzerine gezdiriyoruz.
Pastamızın yan kenarından pasta aparatıyla geçip şekil veriyoruz.

İşte hem sağlıklı hem leziz hemde hafif yaş pastanız hazır. Anne eli deymiş bir pasta
pastahanede ki pastadan çok daha kıymetli oluyor inanın bana :)

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme