22 Şubat 2014 Cumartesi

Lorlu Bisküvili Pratik Pasta

Lorlu Bisküvili Pratik Pasta



Malzemeler;

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1/2 kg. lor (tuzsuz) 
  • 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
  • 2 parmak kalınlığında margarin (oda sıcaklığında olmalı)
  • 2 paket vanilya
  • 2 adet muz
  • çok az limon suyu

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • biraz damla çikolata


Yapılışı;

  • Büyükçe bir alüminyum folyo veya streç filmi mermerimize yayalım.Üzerine eni 3 ,boyu 5 tane olacak şekilde bisküvilerimizi dizelim. (3x5=15 bisküvi kullanacağız bir kat için)

  • Derince bir kabın içerisine lorumuzu ,şekerimizi,margarinimizi,vanilyamızı koyalım.Ve el blender ı ile krema haline gelene kadar çırpalım.
  • Bu karışımı ikiye ayıralım.Yarısını bisküvilerimizin üzerine düzgünce sürelim.
  • Daha sonra bir kat daha bisküvi dizelim,ve lorlu kremamızın diğer yarısını da bu katın üzerine döküp,yayalım.
  • 2 adet muzu soyup kararmasın diye biraz limon sürelim.Ve pastamızın ortasına muzlarımızı koyalım,üçgen olacak şekilde kapatalım ,her yerini folyomuzla kapatıp buzdolabımızın buzluk kısmına pastamızı atalım.
  • Misafirimiz gelmeden 3-4 saat önce buzluktan çıkartıp,üzerine 1 paket tarifine göre hazırlayacağımız kremşantiyi sürüp,damla çikolata serpiştirererk tekrar buz dolabına koyalım ancak bu sefer normal gözüne.
  • Böylece pastamız yumuşayacak ve dilimleyebileceğimiz kıvama gelecektir.
  • Daha sonra dilimleyip servis edelim.
  • Afiyet olsun.


TaRiF; İlkay 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme