22 Ocak 2014 Çarşamba

İrmik Tatlısı



İrmik Tatlısı



Malzemeler;
2.5 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
2 paket kabarma tozu

Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Yapılışı;
İlk önce tatlının yapımına şerbetini yaparak başlayı.Bir tencerenin içerisinde şeker ve suyu kaynatın.
Ve soğumaya bırakın.
Daha sonra malzemeler listesinde ki
bütün malzemeler karıştırarak ,kurabiye gibi yoğurun.Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde 
parçalar kopartarak yuvarlayın.
170 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.
Sıcak kurabiyelerin üzerine soğuyan şerbetini dökün ,kapalı konumda olan ılık fırınınıza tepsinizi
tekrar yerleştirip ,tatlının şurubu çekmesini bekleyin.Tatlı şurubunu çekip soğuyunca,üzerine
hindisatan cevizi serperek
kaymakla veya tek başına servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
Tarif;Ahsen Özlem Yılmaz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder