11 Aralık 2013 Çarşamba

Havuç Reçeli

Havuç Reçeli:

Hiç havuçtanda reçel olurmuymuş demeyin,oluyor
hemde öyle güzel oluyor ki,yerken parmaklarınızı bile yiyorsunuz.Yapımı da oldukça kolay.



Malzemeler;
2 adet elma
4-5 orta boy havuç
4 adet portakal

3 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

Yapılışı;




Havuçları temizleyip rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz. 3 portakalın suyunu sıkıyoruz, 1 portakalın da kabuğunu rendeliyoruz. 2 adet elmayı da rendeliyoruz.Hepsini düdüklü tencereye koyup üzerine şekerini ekledikren sonra ,1 pakette vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.Düdüklüyü kapatıyoruz, buharı çıktıktan sonra 20 dakika daha pişiriyoruz.
20 dakika sonra harika reçelimiz hazır.Sıcak sıcak ,kavanozlara boşaltıyoruz,ağzını sıkıca kapatıp,ters çeviyoruz.Soğuduktan sonra sabah kahvaltılarında sevdiklerimize ikram edip,şahane olmuş ellerine sağlık,bunu nasıl yaptın demelerini gülümseyerek dinliyoruz :)

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder