1 Kasım 2013 Cuma

Bohça Kebabı (Manisa Kebabı)

Bohça Kebabı 
(Manisa Kebabı)
(5 kişilik)





Malzemeler;

250 gr. kültür mantarı
300 gr. kuş başı et
2  küçük havuç
1 tane büyük soğan
2 adet sivri biber
1 kaşık salça
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Krep için;

2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
tuz

Üzeri için;

Domates
Kaşar peyniri

Yapılışı;



Etler yıkanır ve bir tencerenin içerisine alınır.Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirilir.Yumuşamamışsa biraz daha su ilavesi yapılarak biraz daha pişirilir.Etler yumuşayınca üzerine salata soğanı şeklinde doğranmış soğanlar ve sarımsaklar,yine ince ince doğranmış mantarlar ve yağ eklenerek kavrulmaya devam edilir.Daha sonra ince doğranmış havuç ve biberler de eklenir.1 kaşık salça eklenir.Mantarların çıkardığı suyu yemeğimiz çekene kadar kısık ateşte pişirilir.

Etler pişerken krep hazırlanır.Bunun için derince bir kabın içerisine 2 yumurta,1 su  bardağı süt ve 1 su bardağı un,tuz konularak blender yardımıyla iyice pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.Hazırlanan karışım çok az yağlanmış tavaya azar azar dökülerek tek tek pişirilir. Her bir krepin büyüklüğü bir  yemek  tabağının içi kadar olmalıdır. Krepleri çok fazla kalın dökmeyin.İnce olsun.Bu ölçüden 5 krep çıkıyor.

Krepler teker teker tabağa alınır ve ortalarına etli harçtan konulur.Ve karşılıklı kenarları kapatılır.Ek yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Her bir krep için işlem tekrarlanır.Bütün krepler bitince ,her bir bohçanın üzerine büyükçe bir dilim kaşar peyniri ve bir dilim domates konulur.

180 dereceli fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirilir.Sıcak sıcak ikram edilir.,
Afiyet olsun.

Tarif;İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder