30 Ekim 2013 Çarşamba

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası

Bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.O kadar lezzetli oluyor ki anlatamam.İster misafirlerinize ister ailenize pişirin,inanın pişman olmayacaksınız.




Malzemler;

1 su bardağı süt
4 su bardağı su
10 tane  kültür mantarı
1 soğan
2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
100 ml. krema
 1 tane et bulyon tablet

Yapılışı;



İlk önce mantarları yıkayıp kuruluyoruz.Ve çok ince bir şekilde doğruyoruz.Soğanın kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüyoruz ve salata soğanı şeklinde incecik doğruyoruz.
Bir tavaya bir parça sıvı yağ koyup soğanları içerisine atıyoruz,soğanlar pembeleşince içerisine mantarlarımızı atıp suyunu çekip yumuşayıncaya kadar karıştıra karıştıra kavuruyoruz.
Derince bir tencerenin içerisine 2 kaşık tereyağını koyup eriyince içerisine unu ilave ediyoruz.Un hafif sararıncaya kadar kavuruyoruz.Ve üzerine süt,su ve et bulyonumuzu ilave edip ,blender yardımıyla güzelce karıştırıyoruz.Bu karışımımıza sotelediğimiz mantarlarımızı ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.10 dk.kaynattıktan sonra içerisine kremayı ekliyoruz,karıştırıyoruz.Tadına bakıp ,arzu ettiğimiz kadar tuz ilavesi yapıyoruz.5 dk.daha bu şekilde kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp çorbamızı 10 dk.dinlendiriyoruz.
Daha sonra çorba kaselerine alarak servis ediyoruz.

Tarif;İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder