1 Kasım 2013 Cuma

Limonlu Kaymaklı Kurabiye

Limonlu Kaymaklı Kurabiye


Malzemler;

100 gr. kaymak
125 gr. margarin (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendedi
2-3 damla limon suyu
1 yumurta
Aldığı kadar un.

Yapılışı;



Oda sıcaklığında ki margarin ve kaymağı derince bir yoğurma kabına alalım.Üzerine pudra şekerini,kabartma tozunu ,bir limon kabuğu rendesini,2-3 damla limon suyunu ,yumurtayı koyarak elimizle karıştıralım.Yavaş yavaş un ilavesi yapalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya ve un eklemeye devam edelim.

Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopararak yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Ve üzerlerini dilediğimiz şekilde süsleyelim,ister sadece yumurta akı sürün,ister benim gibi harf basın,isterseniz önce yumurta akına daha sonra fındık kırığına bulayarak dizin.Canınız nasıl arzu ederse :))
İnternetten satın aldığım pastacı seti dolapta süs olarak duruyordu ve aklıma onun harflerini kullanmak geldi.
Bu yüzden bir tabağa tarçın koydum (kakao da olabilir) ve harfleri önce tarçına bastırdım sonra yuvarladığım kurabiyelere.
Ben evdeki herkesin baş harflerini basmayı tercih ettim. Ama dilerseniz bunu bir doğum günü partisi için hazırlayacaksanız "iyi ki doğdun" şeklinde ki bir cümlenin teker teker harflerini basa bilir  ve tabağa anlamlı şekilde yan yana dize bilirsiniz.Sadece bu tarif için değil sevdiğiniz başka kurabiye tariflerine de bu yöntemi uygulaya bilirsiniz.

Tepsiyi,170 dereceli fırına atıp,20 dakika kadar pişiriyoruz.Kurabiyelerimiz hazır.Soğuduktan sonra ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Tarif;İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder