14 Ağustos 2013 Çarşamba

Kabak Dolması

Kabak Dolması



Malzemeler;
1 kg kabak
200-250 gr. kıyma
1 demet dere otu
1/2 demet maydanoz
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
4-5 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı nane
biraz pul biber
biraz karabiber
biraz tuz
zeytin yağı 

Yapılışı;

Kabakları yıkayıp,kabak soyacağının tırtıklı kısmı ile soyalım.İkiye bölelim.Ve düzgünce içlerini oyalım.
Bütün kabaklara ayni işlemi uyguladıktan sonra içini hazırlayalım.
Bunun için derince bir kasenin içerisine kıymayı koyalım,üzerine soğanları ve sarımsakları rendeliyelim.Pirinci  yıkayıp,süzelim ve ekleyelim.Salçaları,ince kıyılmış dereotu,maydonuzu da atalım.Tuz,karabiber,pul biber,nane ve 1 yemek kaşığı zeytin yağ ekleyerek güzelce karıştıralım.İçimiz hazır.
Oyduğumuz kabaklara hazırladığımız içten dolduralım.Kabakları doldururken en üst kısmından biraz boşluk bırakmayı unutmayalım.Böylece pirinçler pişerken dolmamızdan çıkmayacaktır.Kabakları doldurup derince bir tencereye yerleştirelim eğer iç artarsa bir iki domates oyup artan iç ile dolduralım.
Dolmaların üzerine 2 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirelim.Tuz atalım ve sıcak su ekleyelim.Dolmarın üzerini hafif geçecek kadar.Tencerenin kapağını kapatmadan önce dolmaların üzerine bir tabak koyalım,sonra kapağını kapatalım ve önce harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.Pirinçler pişip,kabaklar yumuşayınca altını kapatalım.Ilınınca yoğurtla beraber servis yapalım.

Afiyet Olsun.

Not:Kabakları oyduğunuzda artan kabakları değerlendirmek isterseniz mücver veya yumurtalı kabak yapabilirsiniz :)

Tarif;İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder