3 Ağustos 2013 Cumartesi

Kremalı Kabak Çorbası


Kremalı Kabak Çorbası



Malzemeler:

2 kabak
1 havuç
1 soğan
Dereotu
1 paket krema
Zeytinyağı
2 kasık un
1 kasık tereyağı
1 tavuk bulyon ya da tavuk suyu
Tuz,karabiber

Yapılışı:

 1 soğan,2 kabak ve 1 havucu yarım ay seklinde ince ince doğrayip bir tavada biraz zeytinyağında sebzeler rengini verene kadar kizartin. Ayrı bir tencerede 1 kasık tereyağında 2 kasık unu kavurun. Tuz ve karabiberi de ilave edin. Üzerine biraz soğuk su ilave edin ve purüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra kizarttiginiz sebzeleri bu karışımın içerisine ilave edin ve bir miktar daha su ekleyip tavuk bulyonu da koyup kaynamaya bırakın. Ve tüm malzemeleri rondodan geçirin. Purüzsüz hale gelince 1 paket kremayi da ekleyip kaynayincaya kadar sürekli karıştırın. pisince Dereotuyla birlikte servis yapın. 

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder