16 Temmuz 2013 Salı

Yayla Çorbası


Yayla Çorbası



Malzemeler;

1+1/2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı  pirinç
1 yumurta
2 su bardağı yoğurt
10 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı nane
tuz

Yapılışı;

İlk önce pirinçlerimizi güzelce yıkıyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz.
Daha sonra derince bir kasenin içerisine yumurtamızı kırıp,unu ve yoğurdu ilave edip çırpma teli yardımıyla iyice karıştırıyoruz.
Verilen ölçüde suyu bir tencereye koyuyoruz ve suyu ısıtıyoruz.Su ısınınca içerisine pirinçleri ilave ediyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika kadar pirinçleri pişmeye bırakıyoruz.
15 dakika sonra daha önce hazırlamış olduğumuz meyanemizi (yoğurt-un-yumurta),ılıştıra ılıştıra kaynayan suya ilave ediyoruz.ılıştırma;sıcak sudan  bir miktar alıp meyanenin içerisine karıştırmak demek.Böylece çorbamız kesilmez.
Meyanesinide ilave ettikten sonra,tuzunu ilave ederek pirinçler uzayana kadar hep beraber pişiriyoruz.Pişince altını kapatıyoruz.
Bir tavanın içerisinde tereyağını eritip naneleri içerisinde çeviriyoruz. Bu karışımı da çorbamıza ekleyip karıştırıyoruz.
Çorbamız hazır.Çarba kaselerine alıp dilerseniz üzerilerine çok az tereyağında çevrilmiş kırmızı toz biber gezdirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Tarif;Dilek




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder