16 Temmuz 2013 Salı

Ayva Tatlısı



Ayva Tatlısı



Malzemeler: 

3 adet ayva
9 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Üzerini süslemek için kaymak,krem şanti,fındık ya da fıstık 

Yapılışı: 

Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye keselim.Kabuklarını soyup çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını çıkartalım.Çekirdeklerini sakın atmayın,tatlımızı pişirirken renk vermek için kullanacağız.Daha sonra ayvaları derin bir kalın tabanlı tencereye yerleştirelim.Çekirdek yataklarının yerinde oluşan boşluklara birer kaşık toz şeker koyalım(yani toplam 6 kaşık).Geri kalan 3 yemek kaşığı şekeri de bir su bardağı suda eritip ayvaların kenarından tencereye akıtalım.Su miktarı ayvaların yüksekliğinin yarısına gelecek şekilde olmalıdır.Eğer daha az olduysa bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.Ayva çekirdeklerini de tencereye koyup orta ısılı ocakta ayvalar yumuşayana kadar pişirelim.Bu süre ayvanın cinsine göre değişsede 20 dakika civarında pişirmek yeterli oluyor.Ayvaları soğuduktan sonra tencereden çıkartıp dilediğimiz gibi süsleyer servis yapalım (ben süslemek için krem şanti ve fındık kullandım,eğer seviyorsanız kaymakla daha lezzetli olacaktır).


Afiyet olsun 




Not:Eğer daha fazla sayıda tatlı yapmak istiyorsanız,her 1 ayva için 3 yemek kaşığı ya da her yarım ayva için 1,5 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek miktarı arttırabilirsiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder