14 Temmuz 2013 Pazar

Mayalı Hamur Kızartması

Mayalı Hamur Kızartması


Malzemler;

1 paket instant maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 -2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un.

Yapılışı;

İlk önce derince bir kabın içerisine mayayı alıp,ılık su ile eritiyoruz .Şekeri,tuzu ve sıvıyağını ekleyip bir iki kaşıkla karıştırıyoruz.Bu karışıma azar azar un ilavesi yaparak ,ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurun üzerini streçflimle kapatarak ve sararak 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.


Mayalanan hamuru ikiya bölüp önce yarısını yuvarlayıp,merdane ile çok ince olmayan bir hamur açıyoruz.
Ve açtığımız hamuru verevine kesip ,baklava dilimli hamurlar elde ediyoruz.Ayni işlemi hamurun diğer yarısı için de uyguluyoruz.
Bir tavaya bolca yağ ilave ediyoruz .Yağ kızınca hamurlarımızı nar gibi kızarana kadar kızatıp servis tabağına alıyoruz.Çay ,peynir ve reçellerle servis ediyoruz.




Afiyet Olsun.

Tarif ;İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder