14 Temmuz 2013 Pazar

Tavuklu Nohut Yemeği

Benim Tavuklu nohut tarifim oldukça pratik,özellikle çalışıyorsanız ve yemek yapmaya fazla zamanınız kalmıyorsa tarifimizi denemenizi öneririm.

Tavuklu Nohut Yemeği



Malzemeler;

200 gr. tavuk eti
(tavuğun neresini istiyorsanız kullanabilirsiniz)
2 su bardağı nohut
2 adet tavuk bulyon
1 adet soğan
Karabiber

Yapılışı;

Nohut yapmadan bir gece önce nohutları ıslatmamız gerekiyor.Nohutu ıslatırken dikkat etmemiz gereken şey ıslatmak için kulllanacağımız suyun ne çok sıcak ne de çok soğuk olmasına dikkat etmek.Küçük parmağımızın dayanabileceği sıcaklık bizim için uygundur.Bu sıcaklıktaki suyun içerisine nohutlarımızı atarak bir gece bırakıyoruz.
Ertesi gün nohutlarımızı süzüyoruz.Ben hiç haşlamıyorum nohutu ,nohut kuru fasulye kadar gazlı bir bakliyat olmadığı için ve içindeki vitaminlerin haşlayarak ölmemesi adına haşlamıyorum.İnanın hiçte rahatsızlık vermiyor haşlanmadan pişirilmesi.Bu yüzdende çok pratik oluyor.
Kuru soğanı yemeklik doğruyoruz.Düdüklü tenceremize sıvı yağ koyup soğanlarımızı altın sarısı olana kadar kavuruyoruz.Kuşbaşı şeklinde doğradığımız tavuk etlerini ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.
Süzdüğümüz nohutları,karabiberini ekliyoruz.Ve nohutları geçmiyecek seviyede yine küçük parmağımızın dayanabileceği sıcaklıkta su ilave edip,bulyonları da atıyoruz.Bir iki karıştırıp düdüklünün ağzını kapatıyoruz.Ve biraz harlı ateşte düdüğünün çıkmasını bekliyoruz.Düdüğü çıktıktan sonra,düdüğünü kapatıp,ocağın altını kısıp 50 dakika pişmeye bırakıyoruz.
50 dakika sonra kapağını açtığımızda hamur gibi pişmiş nohutumuz servise hazır oluyor.

Afiyet Olsun.

Tarif ; İlkay



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder