2 Temmuz 2013 Salı

Pirinçli Semiz Otu Yemeği

Pirinçli Semiz Otu Yemeği



Malzemeler;

2 demet semiz otu
3 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
zeytin yağı
1 çorba kaşığı pirinç
tuz

Yapılışı;

Semiz otlarını bol suda 3-4 defa güzelce yıkayalım.Bütün toprağından arındığına emin olunca doğrayalım.
Bir süzgece alıp bekletelim.Bu arada soğanları küp küp doğrayalım. Sarımsakları da soyup doğrayalım.Ve zeytin yağında soğan ve sarımsakları kavuralım soğanlar şeffaflaşıncaya kadar.Domatesleri küp küp doğrayalım ve soğanlara ilave edelim.Kavurmaya devam edelim.Domatesler iyice yumuşayınca semiz otlarını ekleyelim ve semiz otları sönünceye kadar karıştırıp kavuralım.Semiz otları sönüp suyunu salınca yıkadığınız pirinçleri ve tuzunu ekleyip gerekliyse su ilavesi yaparak tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.Pirinçler pişince yemeğinizde pişmiş demektir.

Afiyet Olsun.

Tarif;İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder