30 Haziran 2013 Pazar

Buzluk böreği-Patatesli




Buzluk böreği-Patatesli


Malzemeler; 

6 adet yufka 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı su 

İçi İçin;
1 adet soğan 
Sıvı yağ 
1 çorba kaşığı salça 
Tuz,pulbiber
istediğiniz diğer baharatlar
4 adet patates


Üzerine sürmek için: 
Yumurta sarısı 
Çörek otu,susam(İsteğe bağlı) 


Yapılışı: 
Önce iç malzemesi hazırlanır.Bunun için patatesler haşlanır.Bir tavada soğan kavrulur.İçine salça eklenir.Haşlanıp ezilmiş patatesler konur.Baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır.
Bir yufka serilir su ve sıvı yağ karışımı her yerine sürülür. Bir yufka daha üzerine yayılır.Onun da üzerine karışımdan sürülür.Yufkalar önce dörde sonra her bir parça üçe ayrılır.Her parçaya soğumuş içten konup sarılır.Kalın sigara böreği gibi.Buzluğa konup bekletilir.Pişirmek için buzluktan çıkarılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder