18 Temmuz 2013 Perşembe

Mantar Çorbası



Mantar Çorbası



Malzemeler;

1 kase ince dilimlenmiş
kültür mantarı
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
1 tane et bulyon
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan

Yapılışı;

Tereyağı tencereye koyularak ,eritilir.Ve küçük küçük doğranmış soğanlar ilave edilerek,soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavrulur.Soğana un ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.Su ve bulyon ilave edilerek blendır yardımıyla güzelce karıştırılır.Böylece soğanlar içinden kaybolmuş olur hemde topaklanma problemi ortadan kaldırılmış olur.
Kaynayınca içerisine ince kıyılmış mantarlar ve 1-2 damla limon sıkılır.Sıkılan limon mantarların kararmasına mani olacaktır.20 dakika kadar pişirilir.Daha sonra 1 su bardağı süt ilave edilerek,bir müddet daha pişirilir ve altı kapatılır.

Çorbanız Hazır.

Afiyet Olsun.

Tarif;Dilek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder