28 Temmuz 2013 Pazar

Güllaç




Güllaç




Malzemeler;

200 gram güllaç yaprağı
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Bir buçuk litre süt
2 su bardağı ceviz
Yeteri kadar gül suyu
Üzerine serpmek için antep fıstığı 


Yapılışı;


Geniş bir tencerenin içine süt ve şekeri koyup, sürekli karıştırarak kaynatın.
Kaynayıp,şekeri eriyen karışımı ocaktan alın ve ılıması için bekleyin.
Borcam tepsinin içine bir tane güllaç yaprağı koyun ve üzerine bir kepçe sütlü karışımdan gezdirerek dökün.
Güllaç yapraklarının parlak olan kısmı üste gelmeli.
Güllaçların yarısını bu şekilde araların birer kepçe süt dökerek üst üste döşedikten sonra, dövülmüş cevizi serpin.
Üzerine güllaç yaprağını kapatın ve aynı şekilde bir süt bir güllaç yaprağı olarak devam edin.
Süt ve güllaçlar bittikten sonra tatlı tepsisini buzdolabına kaldırın ve 1 saat bekletip, üzerine bir miktar gül suyu dökün. Eğer biraz kuru gibi gelirse gözünüze gül suyunun içine bir miktar su ilave edebilirsiniz.
Ardından üzerine toz haline getirilmiş antep fıstığı ve cevizle süsleyerek ,soğuk olarak dilerseniz yanında antep fıstıklı dondurma ile servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder