23 Temmuz 2013 Salı

Erikli Tart

Erikli Tart
(Yuvarlak Borcama)




 Tart Hamuru İçin Malzemeler;

  • 2,5 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 paket margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz
  • Aldığı kadar un.
Üzeri İçin Malzemeler;

  • 8-9 tane kırmızı erik
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket şekerli vanilya


Yapılışı;

  • Ben ilk önce hamurun yapımından başlıyorum. Önce soğuk margarini küp küp doğrayıp yoğurma kabının içerisine alalım.Üzerine yoğurdu,sıvı yağı,yumurtayı,pudra şekerini,tuz ve kabartma tozunu atıp elimizle karıştıralım .Daha sonra azar azar un ilavesi yapalım .Ele yapışmayacak,yağlı bir hamur elde edelim.Elde ettiğimiz hamuru streç filme sararak buz dolabına koyalım ve en az 40 dakika dinlendirelim.
  • Hamurumuz dolapta dinlenirken eriklerinizi hazırlayabilirsiniz.Bunun için erikleri yıkayalım ve dilimleyelim.Bir tencerenin içerisine alarak üzerine şeker ilave edelim ve ocağın altını kısığa açalım.Erikler su çıkarınca vanilyayıda ekleyin ve çıkan su koyulaşıncaya kadar pişirin.Marmelat gibi olacak.Ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın.
  • Not:Eğer erikleriniz ekşiyse şeker oranını tadarak arttırabilirsiniz.
  • Buz dolabından çıkardığınız hamurun üçte birini ayırıp geri kalanını yuvarlayın.Tartı yapacağınız borcamı margarinle güzelce yağlayın.Yuvarladığınız hamuru ortasına koyup elinizle yavaş yavaş yaydırıp bütün kalıbı kaplamasını sağlayın.Kenarları da kapatmasını sağlayın.
  • Tepsiye yaydığınız hamura çatal yardımıyla delikler açın,böylece çok fazla kabarmasını engellemiş oluruz.Ve hazırladığınız ve soğuyan erikleri hamurun üzerine güzelce yayın.
  • Ayırdığınız hamuru merdane yarmıyla açın ve şeritler keserek turtanın üstünü bu şeritşerle kafes şeklinde kaplayın.
  • Önceden ısıttığınız 175 dereceli fırında kızarana kadar pişiriniz ki bu yaklaık bir 35-40 dakika kadar bir zaman diliminde gerçekleşiyor.
  • Soğuyunca dilimleyerek servis ediniz.
AFİYET OLSUN...

Tarif;İlkay



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder