5 Haziran 2013 Çarşamba

Patatesli Taze Fasulye

Patatesli Taze Fasulye
(4 Kişilik)

Yapımı oldukça basit,lezzeti çok şahane.Bu pratik fasulye tarifimizi denemenizi ısrarla öneriyorum.



Malzemeler;

1/2 kg taze fasulye
3 küçük patates
2 orta boy soğan
3 büyük domates
1 türk kahvesi fincanı zeytin yağı
2 küp şeker
tuz

Yapılışı;

İlk önce taze fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp yıkıyoruz.Ben kenarlarından çok ince keserek kılçıklarını almayı tercih ediyorum ama sizler dilerseniz çekerek de ayıklayabilirsiniz.
Patateslerin kabuğunu soyuyoruz ve halka halka parmak kalınlığında doğruyoruz.
2 soğanın kabuklarını soyuyoruz ,domateslerin de kabuklarını soyuyoruz.Soğanlar ve domatesleri birlikte rondoyo atıp ,rondoluyoruz.
Düdüklü tenceremizi alıyoruz.Fasulyelerin yarısını altına yerleştiriyoruz.Üzerine domates,soğan karışımının yarısını döküyoruz.Patatesleri güzelce diziyoruz.Sonra kalan diğer fasulyeleri üzerine serpiştiriyoruz.Yine domates ,soğan sosunu üzerine döküyoruz.Zeytin yağını en üstüne gezdiriyoruz.Tuzunu serpiyoruz.2 kesme şeker atıyoruz tencereye ve 2 çay bardağı su ilave edip düdüklünün ağzını kapatıyoruz.
Düdüğü çıktıktan sonra altını kısıp 25 dakika pişiriyoruz.
Yemeğimiz hazır.
Afiyet Olsun.




Tarif;İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder