3 Haziran 2013 Pazartesi

Şerbetli Bonbon Kurabiye


Şerbetli Bonbon Kurabiye

Tek lokmalık minik bonbon kurabiyeler özellikle çocuklarınızın vazgeçilmezi olacak.Hem göze hem de damaklara hitap eden bu kurabiye tarifimizi mutlaka denemenizi öneririm.



Malzemeler;

1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
Aldığı kadar un

Şerbeti için;

3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker

Üzeri için;

Pasta süsü

Yapılışı;



Kurabiyeleri hazırlamadan önce şerbetini hazırlıyoruz.Bunun için küçük bir tencerenin içerisine 3 çay bardağı suyu ve 3 çaybardağı şekeri koyarak şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz.Şeker eridikten sonra ocağın altını kısarak kaynamaya bırakıyoruz.Şerbet kaynayınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Kurabiyeleri hazırlamak için derince bir yoğurma kabının içerisine bütün kurabiye malzemelerini alarak kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar un ekleyerek yoğuruyoruz.
Hazırladığımız hamurdan pet şişe kabağı kadar büyüklükte hamurlar kopararak yuvarlıyoruz.Yuvarladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.200 dereceli fırında üzerileri çatlayıncaya kadar pişiriyoruz.Bu da yaklaşık 15-20 dakika sürüyor.
Pasta süslerini düz bir tabağa döküyoruz.Kenara alıyoruz.Sıcak kurabiyeleri soğuttuğumuz şerbete atarak bir dakika altını üstünü çevirerek şerbete batıyoruz ,çıkarıp pasta süslerine batırıyoruz ve tabağa diziyoruz.
Kurabiyeler soğuyup ,şerbetlerini çekince ikram ediyoruz.
Dilerseniz bu kurabiyeleri bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün de ikram edebilirsiniz.Ağzı kapalı muhafaza ettiğiniz sürece 1 hafta tazeliklerini koruyorlar.

Afiyet Olsun.

Tarif;İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder